Clara Rosenkrantz

Skaldyrsbisque

Clara Rosenkrantz
Skaldyrsbisque

Skaldyrsbisque med cognac

Om sommeren høre der sig skaldyr til. Det er skønt at spise friske skaldyr på en varm sommerdag gerne efter en dukkert i havet. Vi gemmer ofte skallerne fra et af disse måltider i fryseren. Således at man senere kan lave en intens og aromatisk bisque som kan lede tankerne hen på sommer og sol. Suppen koges ind så det bliver en intens bisque, den egner sig godt til forret. Denne bisque er lavet fra skaller både fra jomfruhummer og krebs, men man kan også sagtens bruge rejser, strandkrabbe eller den ekstravante hummer.

Ingredienser til 4 personer

1 kg. skaldyr efter valg

4 skalotteløg

2 fed hvidløg

3 spsk. smør

1 kvist rosmarin

1 kvist timian

3 dl cognac

vand

2 gulerødder

1 fennikel

3 del fløde

2 spsk. tomatpuré

1 bundt frisk kørvel

Fremgangsmåde

1) Hak fennikel og gulerødder groft, kom dem derefter i en skål til senere.

2) Hak derefter løg og hvidløg og svits dem på panden i smør til de bliver gyldne.

3) Kom skaldyrsskallerne ned i gryden og hæld cognac over, antænd og flambér. Flammerne vil gå ud af sig selv efter kort tid. Hav ikke emhætten tændt mens du flambere.

4) Kom timian og rosmarin i. Dæk derefter grydens indhold med vand og lad hele molevitten simre i 30 min.

5) Si derefter suppen således at du kassere skallerne og urtekvistene, men beholder grønsagerne i suppen. Blend suppen indtil grønsagerne er fint blendet. Kom derefter fløde og tomatpuré i. Lad suppen koge ind, til du synes den har opnået den rigtige cremede bisque konsistens.

Smag til med salt og peber. Server med frisk kørvel på toppen og gerne med et lækkert stykke brød til. Hvis du har lyst til at bruge retten til hovedret kan man sagtens ligge et stykke lækkert stegt fisk i bunden af suppeskålen og hælde suppen over.

Rigtig god fornøjelse.