Clara Rosenkrantz

Rødgrød

Clara Rosenkrantz
Rødgrød

Rødgrød med fløde, må bestemt være smagen af dansk sommer. I min familie går vi højt op i rødgrød. Der bliver ivrigt diskuteret omkring smag og konsistens. Ve den der får lavet den for sød. Jeg synes en god rødgrød skal være stærk og mørk i farven. Husk masser af kirsebær da de giver en dyb sødme som modspil til de stærke solbær og ribs.

Ingredienser:

1 kg røde bær - Ribs, jordbær, solbær og kirsebær

250 g Hindbær gerne fra skoven

2 dl Vand

300 g rørsukker

2 spsk Kartoffelmel

Iskold fløde

Fremgangsmåde:

1) Skyld bærene og nip dem fri for stilke. Fjern stenene fra kirsebærene.

2) Sæt hindbærrene til side, til senere

3) Kom bærrene i en gryde med sukker og vand. Lad dem simre ved svag varme i ca. 10 min. Lad derefter bærrene kommer i kog og skum af. Kom derefter forsigtige hindbærrene i, det er lækkert at de er så hele som muligt.

4) Opløs kartoffelmel i lidt vand og jævn grøden, det er meget vigtigt at grøden stadig er meget varm. Ellers kan man få en forkert konsistens.

5) Kom den jævnede grød fra gryden over i en stor skål, drys let med sukker på toppen så undgår du skind.

Servergrøden med kold fløde. Det er utroligt som denne dessert altid vækker minder hos folk. Pludselig kommer der en masse skønne rødgrøds historier på bordet.

Selvom det er en dessert synes jeg også at den gør sig fremragende som morgenmad.

God fornøjelse.