Clara Rosenkrantz

Æblecrumble

Clara Rosenkrantz
Æblecrumble

Jeg elsker crumblekager, de er så dejligt lette at lave. Det er en absolut efterårsfavorit herhjemme. Jeg holder meget af, at dyrke forskellige æblesorter og synes det er sjovt at se hvor meget desserten variere alt efter hvilken sort, der bruges-jeg er sikker på, at man kan lave denne kage virkeligt mange gange inden, at man finder den er kedelig.

Ingredienser

500 g æbler

125 g sukker

1 vaniljestang

75 g smør eller kokosfedt

100 g brun farin

100 g hvedemel

50 g havregryn

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 200 grader

1) Start med at smuldre mel, havregryn, smør og brun farinsammen til en smuldredej.

2) Flæk vaniljestangen og bland kornene sammen med sukkeret.

3) Skær æblerne i både og bland dem derefter med vaniljesukkeret.

4) Kom æblerne i er ildfast fad eller små bageskåle og kom derefter smuldredejen hen over æblerne.

De bages i ca. 40 min ved 200 grader.

Lad gerne desserten hvile i en halv times tid inden servering. Herhjemme kommer der creme fraise til i hverdagen og vaniljeis til i weekenden. ( Okay også is til hverdag, hvis det er en rigtig regnfuld mandag)