Clara Rosenkrantz

Ærtesuppe

Clara Rosenkrantz
Ærtesuppe

Ærte suppe med tomat salsa og mandler

I min lille familie elsker vi ærtesuppe. Det er min bedste ven Mads som har lært mig, at lave denne lækre enkle suppe. Vi laver den tit hvis vi har været på ferie. Det er dejlig let med frosne ærter, men naturligvis også virkelig lækkert med en sommer version med friske ærter. Man kan lave alverdens topping og det er kun fantasien som sætter grænser. Her er suppen serveret med tomatsalsa med mandler og morgenfrue blade.

Ingredienser til 4 personer.

Ærtesuppe

2 løg

3 fed hvidløg

1 spsk. smør

600 g ærter

8 dl grønsagsbouillon

1 dl piskefløde

1 halvt bundt persille

Salt og peber

Tomatsalsa:

1 løg

2 store tomater

1 morgenfrue (Kan undlades eller byttes ud med en anden spiselig blomst)

1 dl mandler

4 kviste broncefennikel

1 skvæt god olivenolie

Fremgangsmåde:

1) Hak løget meget fint

2) Skær derefter tomaterne i små tern

3) Hal mandlerne groft og risk dem derefter på panden til de bliver gyldne

4) Bland derefter det hele sammen, hæld olien over og smag til med salt og peber

5) Nip kvistene af broncefennikel og bladene af morgenfruen, drys dem derefter over tomatsalsaen.

Ærtesuppe

Fremgangsmåde:

1) Hak løg og hvidløg, de kan sagtens hakkes groft, da de skal blendes senere.

2) Sauter løgene i smør i en stor gryde, til de er brune og karamellisere.

3) Tilsæt derefter ærter, persille og grønsagsbouillon. Lad det små koge i omkring 10-12 min. Blend derefter til en purésuppe. Smag til med fløde, salt og peber. Lad derefter suppen simre i 5 -7 min.

Server med tomatsalsa og evt. et lækkert brød.