Clara Rosenkrantz

Ristede kastanjer

Clara Rosenkrantz
Ristede kastanjer

Ristede kastanjer med smør og salt

“Chestnuts roasting on an open fire” er den første sætning i en elsket julesang. Det lyder helt malerisk. Jeg må da også indrømme, at jeg har prøvet at skabe stemningen fra sangen. Da jeg flyttede på landet og fik pejs. Var det netop de ristede kastanjer, en af de første retter jeg lavede over ilden på pejsen.

Ingredienser til ca. 4 personer

500 g kastanjer

1 spsk. salt

100 g smør

Fremgangsmåde:

Skær skallen af kastanjerne. Det er noget af et pille arbejde så hav tålmodighed og en skrap lille urtekniv.

Smelt smøret på panden ( enten over bål, eller på komfuret) til de er gyldne og spørdeuden på. De skal riste i omkring 15 min. Hold øje med at de ikke brænder på .

Drys med salt og server straks.

Hav gerne lidt ekstra smør til at dyppe i, hvis du altså er en smør elsker som mig. Det er ekstra lækkert hvis du rører snøret med kernemælk.

God fornøjelse.