Clara Rosenkrantz

Artiskokker med brunet smørcreme

Clara Rosenkrantz
Artiskokker med brunet smørcreme

Artiskokker med brunet smørcreme

Artiskokker er en af mine absolut favorit grøntsager. Dens fornemme ydre og fantastiske smag er ganske særlig. Jeg holder af at servere den hel til forret.  Gerne én hel til hver gæst, hvor den serveres sammen med en god dressing, creme eller anden dyppelse. I denne udgave serveres artiskokken med en lækker brunet smør creme.

Ingredienser til 4 personer

Brunet smør creme:

200 g smør

2 spsk creme fraiche

1 tsk. estragoneddike

4 æggeblommer

4 artiskokker

½ flaske rødvin

vand

1. Smelt smørret og lad det stå ved mellem varme til det er brunt og dufter nøddeagtigt. Tag gryden af varmen og lad den køle lidt af.

2. Blend creme fraiche, eddike, salt og æggeblommer sammen

3. Tilsæt langsomt det brunede smør mens der blendes - pas på det ikke går for stærkt, da saucen så kan skille.

4. Smag til med salt og peber.

Artiskokker:
Ingredienser til 4 personer

4 artiskokker

½ flaske rødvin

vand

Fremgangsmåde :

1. Knæk stokkene af artiskokkerne, og kasser dem.  Kom artiskokkerne i en stor gryde, hæld rødvinen ud over dem. Fyld resten af gryden med vand så artiskokkerne er dækket af vand.

2. Kom gryden i kog og lad den simre i 25-30 min. Du kan teste om artiskokkerne er møre nok ved at hive et af de nederste blade af. Når bladet slipper ubesværet, er artiskokken klar.

3. Tag artiskokkerne op og lad dem dryppe af for væde inden serveringen.

Tag de midterste hjerteblade ud af artiskokkerne, og kasser dem. Nede i blomstens midte sidder "hårene", som du kan fjerne med en lille ske. Vær forsigtig med ikke at tage selve artiskokkens hjerte med op. 

Tip:   Hvis det er første gang du spiser artiskokker, skal du vide følgende: På bladene sidder en masse dejligt artiskokkød, som du spiser ved at plukke et blad, holde på bladets spids og bide ved stokken. Det inderste af artiskokken hedder hjertet - det er det bedste på hele grøntsagen.

Serveres med smørcremen i skål ved siden af som dip.