Clara Rosenkrantz

Chokolademousse

Clara Rosenkrantz
Chokolademousse

Chokolademousse med mango coulis

Jeg synes, at denne version af klassisk chokolademousse, hvor der er brugt mælkechokolade er yderst delikat. Den næsten smelter på tungen og mango coulis giver et godt modspil. Sørg for, at bruge rigtigt modne mangoer. Jeg har brugt økologiske mangoer fra Fresh.Land og det er ubetinget de bedste jeg har fået udenfor Brasilien, hvor jeg er født.

Chokolademoussen kan laves i god tid gerne dagen inden den skal serveres.

Ingredienser til 4 personer

Chokolademouse:

150 g mælkechokolade

2 blade husblas

1 æggehvide

3 spsk. rørsukker

4 æggeblommer

3 dl piskefløde

Mango coulis

1 moden mango

2 kviste mynte

Fremgangsmåde

1) Læg husblassen i en skål med koldt vand

2) Pisk æggehviden med 1 spsk. sukker til den helt luftig og skummende

3) Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Hav tålmodighed det er bedre, at man er forsigtig end, at der kommer vand ned til chokoladen.

4) Pisk æggeblommer og sukker til en lys æggesnaps

5) Tag husblassen op af vandet og sørg for, at den er dryppet fri for vand. Kom den derefter i en gryde og smelt den ved svag varme.

6) Lad husblassen køle lidt af, derefter piskes æggesnapsen langsomt sammen med husblassen. Derefter hældes chokoladen i, lidt efter lidt mens der piskes.

7) Fløden piskes til en lækker skum og der efter piskes æggehvidemassen i. Derefter vendes flødeskum og chokoladeskum forsigtigt dog skal det blandes godt sammen.

8) Hæld moussen på serverings glas og lad dem køle et par timer.

9) Inden serveringen blendes mango og mynte og hældes over chokolademousen.

Jeg har pyntet med tagetes og mynteblade.