Clara Rosenkrantz

Krabbekløer med sødekartoffelmos og chilimayo

Clara Rosenkrantz
Krabbekløer med sødekartoffelmos og chilimayo

Krabbe er en vidunderlig spise, som man ofte forbinder med sol og sommer. Det er nu også ganske dejligt, at spise skaldyr om efteråret og vinteren. Jeg holder af, at spice det op med chili, lime og kokos som man gør i Caribien, så kan man jo passende drømme sig lidt væk til bølgebrus og palmesus.

Chilimayoen kan sagtens laves dagen før, ellers så start med den, så den kan nå at blive kold. Derefter laves sødekartoffelmosen, da den nemt kan holde sig varm. Krabbekløerne er det sidste der skal laves, så man kan servere dem friske og nykogte.

Chilimayo :

Ingredienser til 4 personer til forret. 

 

 2 Pasteuriserede æggeblommer

1 tsk. Dijonsennep

3-4 dl rapsolie gerne økologisk

2-3 tsk. hvidvinseddike

1/5 rød peber

1 stor chili

1 fed hvidløg

salt

hvid peber

 

Fremgangsmåde:

1. Begynd med, at tage alle ingredienserne ud af køleskabet så de opnår stue temperatur. Det er vigtigt for at undgå at mayoen skiller.

2. Pisk æggeblommerne lysegule sammen med sennep og eddike, det er optimalt med en elpisker.

3. Hæld derefter olien i, lidt ad gangen mens du stadig pisker. Hold pause ind imellem hvor der piskes, men ikke hældes olie i. Du vil mærke, at den bliver tykkere og tykkere. Når den har en passende konsistens stopper du og sætter den til side.

4. Den røde peber og chilien vaskes og gøres fri for korn. Hvidløget snittes. Kom det hele på en varm pande og steg i ca. 7 min.

5. Tag de stegte grønsager af panden og blend dem fint. Derefter røres de forsigtigt sammen med mayoen og smag til med salt samt peber. Stilles derefter på køl.

Sødekartoffelmos

Ingredienser :

3 store sødekartofler

1 rødløg

1,5 spsk. Kokosfedt

30 gram pistacie nødder

salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Kom sødekartofler i en gryde dæk dem med vand og sæt dem over varmen. Vandet bringes i kog og derefter skal sødekartoflerne småsimre i ca. 20 min til de er bløde.

2. Hak løget og svits det i kokosfedt, til løget er let brunt.

3. Hak pistacienødderne.

4. Når kartoflerne er færdigkogt og bløde blendes de med en stavblender.

5. Vend de stegte løg i sødekartoffelmosen kom dem i en lille gryde eller skål og drys med hakkede pistacienødder.

Krabbekløer :

 

Fremgangsmåde :

1. Rens krabbekløerne med en svamp eller børste.

2. Bring en gryde med vand i kog, tilsæt lime og krabbeklør og lad dem koge i 10 min.

3. Derefter er de klar til servering, denne ret kan også  fungere som hovedret dog med en del flere krabbekløer.