Clara Rosenkrantz

Chokoladekage med chokoladecreme

Clara Rosenkrantz
Chokoladekage med chokoladecreme

Chokoladekage med chokoladecreme overtræk

En af de hyggeligste ting i vintermånederne er kage med gode venner. Overrask med denne lækre chokoladekage med overtræk af chokoladecreme. Den er både dejlig til eftermiddagskaffen eller som finale til en lækker middag.

 

Ingredienser til kage:

200 g . smør

200 g. mørk chokolade

4 æg

2 dl. Sukker

1 dl. Mel

 

Ingredienser til chokoladecreme

150 g. Mørk chokolade

1,5 spsk. Sirup

pynt:

 Sten fra et halvt granat æble samt en mynte kvist.

Fremgangsmåde:

1.     Tænd ovnen på 170 c.

2.     Smelt smørret og chokoladen i en gryde under omrøring.

3.     Når massen er smeltet tages gryden af varmen. Lad massen køle lidt af.

4.     Pisk æg og sukker sammen indtil det danner en skummende masse.

5.     Bland massen sammen med den smeltede chokolade og pisk godt sammen, tilsæt melet lidt efter lidt.

6.     Gør en form klar ved, at beklæde den med bagepapir, formen skal være ca. 20 x 3o cm. Pensl lidt smør eller kokosfedt på bagepapiret.

7.     Hæld dejen i formen og lad den bage i ca. 30 min. Det er vigtigt at ovnen ikke åbnes de første 20 min. Da det vil have indflydelse på hævningen. Hvis kagen virker lidt flyende efter de 30 min. er det helt okay hellere det end at den ender med at blive tør. Den skal nok sætte sig, når den bliver kølet af.

Chokoladecreme.

Fremgangsmåde:

1.     Alle ingredienser blandes sammen i en gryde og smeltes under svag varme og omrøring.

2.     Derefter smøres cremen ud på kagen, som gerne må være lun.

3.     Til sidst pyntes kagen med granatæblekerner og mynte. Hvis stenene er svære at få ud af granatæblet, kan man med fordel banke på skallen med en grydeske efter, at det er skåret over.

Derefter er den klar til servering og smager endnu bedre med vanijle is.