Clara Rosenkrantz

Madeleine kager

Clara Rosenkrantz
Madeleine kager

Madeleinekager ca. 30 stk.

Denne ikoniske kage er en skøn lille sag at servere på kaffebordet. Den er fransk og måske man har været så heldig at smage den i Paris. Den franske forfatter Marcel Prost tager en bid af kagen i hans værk på sporet af den tabte tid. Hver bid bringer minder frem hos forfatteren. Jeg synes disse kager er helt fænomenale når de er føles som tyndere end luft og stadig er lune fra ovnen. Mit madelain minde er når min franske veninde, som bor i Paris laver dem til mig. Det er ofte efter en tur i byen hvor sulten har meldt sig. Det er ganske vidunderligt at sidde i hendes lille lejlighed i morgenlyset med ømme dansefødder, grine og spise nybagte Madeleines. Lav disse kager og husk på dine minder eller skab nogle nye. Kagerne skal bages i de klassiske muslinge bageforme.

Ingredienser

3 store æg

150 g sukker

1 økologisk citron

1 vaniljestang

1,5 tsk bagepulver

200 g hvedemel

100 g smeltet smør samt lidt ekstra til, at smøre på formene.

1,5 dl mælk

Fremgangsmåde:

1 Riv skallen af citronen

2 Halvér vaninijestangen og skrab kornene ud.

3 Pisk æg, citronskal, vaniljekorn og sukker sammen til en luftig hvid masse.

4 Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i massen lidt af gangen.

5 Tilsæt smeltet smør og mælk i dejen og rør den let sammen.

6 Formene pensles med smeltet smør. Fyld dejen i formen til lige under randen.

7 Bag kagerne i 10-12 minutter ved 200 grader.

8 Tag dem ud af formene mens de stadig er varme og lad dem køle af på en rist.

9 Server dem gerne drysset med flormelis og stadig lune.