Clara Rosenkrantz

Fersken kage med mandler

Clara Rosenkrantz
Fersken kage med mandler

Fersken kage med mandler


8-10 stykker kage

75 g blødt smør + ekstra til formen
125 g sukker
1 tsk vaniljesukker
2 store æg
1½ dl kærnemælk
50 g mandelmel
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
3 store ferskner

1. Rør smør, sukker og vaniljesukker sammen til det er lyst og glat og pisk så æggene i et ad gangen. Pisk det grundigt, så du får noget luft ind i dejen. Tilsæt kærnemælk, mandelmel, hvedemel og bagepulver og rør dejen let sammen til den er glat og uden klumper.

2. Smør en tærteform på ca 30 cm i diameter med smør og drys med sukker. Hæld overskydende sukker fra og bred dejen ud i formen med en dejskraber. Hvis du bruger en form med løs bund, bør du fore formen med bagepapir, så du undgår at dejen drypper ud i bunden. Skær fersknerne i både og fordel dem henover dejen. Dejen hæver op omkring frugten under bagning.

3. Bag kagen ved 180 gr. i ca. 30 min. Kagen smager dejligt lun med flødeskum.