Clara Rosenkrantz
Clara Rosenkrantz



CR.jpg

CLARA ROSENKRANTZ


Der er intet som god mad til at sprede glæde! 

Velkommen til mit madunivers, som vil byde på nemme og smukke retter og give inspiration til at dække et smukt bord for dem, du holder af. Jeg holder selv særligt af mad, der både er en fryd for øjet såvel som for ganen - så længe den gode smag er i centrum, godt bakket op af gode råvarer.

Gastronomisk storyteller

Jeg er født i Brasilien og er vokset op på Christiania. Fra barnsben blev jeg inspireret af den eksotiske og økologiske madkultur på fristaden og her blev min madglæde vakt. Jeg mindes, at det var helt vidunderligt, når nogen kom hjem fra en rejse og fortalte historier ved at lave en middag med alle de nye smage, de havde gjort bekendtskab med. At smage og sanse er en helt særlig måde at fortælle historier på - hvis du har smagt på en historie, glemmer du den ikke lige med samme. Jeg kalder mig gastronomisk storyteller, fordi jeg gerne vil fortælle historier med mad.Den æstetiske glæde ved mad har altid fulgt mig i mit virke. Efter mange års arbejde på den gastronomiske scene i København, hvor jeg blandt andet har arbejdet ved Ensemble, Geranium, Søllerød kro og 1. Th., faldt jeg i 2015 for en fynbo og fulgte mit hjerte og flyttede ind på min mands slægtsgård, hvor han er 9. generation. Her bor vi i dag sammen med vores to døtre og jeg tager mig af den kreative udvikling af stedet. 

Historiske retter, fynske egnsretter og vidunderlige smage fra fjerne himmelstrøg

Det er fra dette univers, at jeg vil fortælle historier og vække godsets lange gastronomiske tradition til live igen. Jeg har fundet gamle optegnelser over, hvad der er blevet serveret på godset de sidste 150 år og er i gang med at skabe liv i det gamle grovkøkken, hvor maden i gamle dage blev sendt op til middagsselskaber gennem en madelevator. Jeg har genetableret den gamle køkkenhave og nyder nu den helt særlige glæde, der er forbundet med at spise sine egne grønsager. Herfra forsøger jeg at blande min barndoms fascination af eksotiske madvarer og historier sammen med gamle egnsretter lavet af lokale, fynske råvarer.

Mit gastronomiske univers vil både byde på traditionelle retter og nyfortolkninger, på vidunderlige smage fra rejser rundt om i verden. Jeg har ingen dogmer, men jeg holder meget af at spise efter sæson, så man kan få de bedste råvarer. Dette bærer mine opskrifter præg af. Jeg ønsker at invitere med indenfor på en gastronomisk rejse året rundt på godset, hvor vi hylder de gamle traditioner og skaber nye. 

Hvis I ønsker et samarbejde eller foredrag er i velkomne til at tage kontakt på clara@glorupgods.dk