Clara Rosenkrantz

Småkager med nødder & hvid chokolade

Clara Rosenkrantz
Småkager med nødder & hvid chokolade

Nu da man endelig kan nyde sin kaffe udenfor i forårssolen, er det skønt med en lille kage til. Disse lækre småkager er med hvid chokolade og macadamiannødder

Ingredienser til 20 stk.

150 stuetempereret smør

1 vaniljestang

1 æg

250 g hvedemel

1 tsk. salt

1,5 tsk. bagepulver

130 g macadamiannødder

130 g hvidchokolade

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på varmluft 180 grader

1)Hak chokolade og nødder og gem dem til senere

2) Flæk vaniljestangen og skrab kornene ned i en skål

3) Kom smør og sukker ned til vaniljen og pisk det hele lyst og luftigt. Kom derefter ægget i og pisk det hele sammen.

4) Bland hvedemel, bagepulver og salt i en anden skål. Sigt det forsigtigt ned i den anden skål med dejen.

5) Vend nødder og chokolade ned i dejen. Kom et hviskestykke over skålen og lad dejen hvile en time.

6) Kom bagepapir på bagepladerne, form 20 små kugler og pres dem ud på pladerne. Drys med havsalt henover kagerne.

7) Bag småkagerne i omkring 10 min. eller til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist. Server gerne mens de er lune.