Clara Rosenkrantz

Skovbær cheesecake

Clara Rosenkrantz
Skovbær cheesecake

Mens vi venter på sommer og friske bær, vil jeg foreslå, at man laver denne lækre cremede skovbær kage-den kan nemlig sagtens laves med frosne bær. Kagen er naturligvis også lækker med friske sommerbær, på en solskinsfyldt sommerdag.

Til 8 personer skal du bruge:

Bund:

200 g kiks efter smag

150 g mandler

100 g smør

1 tsk. Kanel

Skovbær creme:

250 g skovbær

1 spsk. Vand

50 rørsukker

1 vaniljestang

4 blade husblas

350 g flødeost naturel

3 dl piskefløde

Spiselige blomster til pynt

Fremgangsmåde:

1) Blend kiks, mandler og kanel i en blender.

2) Smelt smørret og rør det hele sammen

3) Beklæd en springform med bagepapir, kom kikseblandingen ned i formen og tryk den godt fast. sørg for, at den er lige tyk over det hele.

4) Læg husblas bladene i en lille skål med koldt vand.

5) kom skovbærne i en gryde sammen med vand og rørsukker. Skær vaniljestangen over på langs og kom den i gryden. Lad det hele simre et par minutter og tag herefter gryden af varmen.

6) Tag vaniljestangen op, hæld vandet fra husblassen og kom den derefter ned til bærrene. Rør rundt mens husblassen smelter.

7) Blend hele molevitten og lad den derefter køle af.

8) Kom flødeost i en skål og pisk den. Kom derefter skovbærmasen i, og pisk det hele godt sammen.

9) Tag en ny skål og pisk fløden til en let flødeskum. Vend derefter flødeskummen i skovbær blandingen. Fordel det hele jævnt over kiksebunden, og stil kagen på køl i minimum 4 timer.

Inden servering pyntes kagen med blomster eller friske frugter.