Clara Rosenkrantz

Appelsinkage

Clara Rosenkrantz
Appelsinkage

Appelsinkage med glasur

Denne kage er en klassisk sandkage, som har fået et skønt tvist af appelsin. Min familie og jeg nød denne kage på den smukkeste vinterdag. Det var ganske vidunderligt at stryge igennem det sneklædte landskab på kælk, efterfuldt af varm kaffe og appelsinkage. Denne kage er en perfekt vinterkage med smag fra solmodne appelsiner og varme krydderier.

Ingredienser

200 g smør

150 g sukker

4 æg

2 økologiske appelsiner

2 tsk. bagepulver

1 tsk. kardemomme

1/2 tsk. stødt ingefær

200 g hvedemel

80 g chokolade

Glasur

125 g flormelis

3 spsk. appelsinsaft

skallen fra 1 økologisk appelsin

Fremgangsmåde

1) Lad smørret stå ude indtil det har stuetemperatur og er blødt, tænd for ovnen på 175 grader varmluft.

2) Pisk smør, sukker sammen til en luftig og lys masse. Pisk derefter et æg i af gangen.

3) Riv de to appelsiner og kom skallen i. Derefter kommer du mel, kardemomme, ingefør og bagepulver i.

4) Hak chokoladen til små delikate stykker, pisk chokoladestykkerne i dejen. Smør en kageform. Jeg har brugt en klassisk fransk form med et hul i midten.

5) Hæld dejen i formen og bag den i ca. 40-45 min. Du kan tjekke om kagen har fået nok ved at stikke en strikkepind i kagen. Der må ikke hænge dej på strikkepinden. Når kagen er gennembagt tages den ud af ovnen og køles af inden den kan pyntes.

6) Bland flormelis, appelsinsaft og appelsinskal godt sammen. Hvis glasuren bliver for stiv kommer du bare lidt mere saft i. Bliver den for tynd skal der mere flormelis i. Det er vigtigt at glasuren hverken er for tynd eller tyk. Kom glasuren på og lad den løbe dekorativt ned langs kagens sider. Server evt. med spiselige blomster, varm kaffe og gerne udendørs.

Rigtig god fornøjelse.

Appelsin Kage  4.jpg
Appelsin Kage 2.jpg