Clara Rosenkrantz

Jordskokkesuppe

Clara Rosenkrantz
Jordskokkesuppe

Denne cremede jordskokkesuppe med sprøde jordskokker på toppen er en virkelig dejlig vinter suppe. Det er lækkert at lave sine egne jordskokke chips og når først du er igang kan du sagtens lave lidt ekstra og servere som et alternativ til almindelige kartoffel chips.

Ingredienser til 4 personer

1 spsk. smør

2 løg

5 kviste timian

1-2 fed hvidløg

400 g jordskokker

5 dl vand

2 dl fløde

1 stk. grønsagsbouillon, tern

Salt og peber

Citronmynte dild til pynt

Til jordskokkechips

100 g jordskokker

Spraysmør

Flagesalt

Fremgangsmåde:

Jeg starter altid med at lave chipsene først. De kan iøvrigt sagtens holde sig en måned i en lufttæt dåse.

Jordskokkechips

1) Tænd ovnen på 180 grader. Vask jordskokkerne grundigt og skær dem helt tyndt. De må meget gerne skæres på et mandolinjern

2) Læg skiverne af jordskokker på en bageplade med bagepapir. Spray med smør og drys med salt efter smag. Bag jordskokkerne til de er gyldne, det tager ca. en halv time. Lad dem køle af på et viskestykke.

Jordskokkesuppe

1) Rens jordskokkerne grundig og halver dem.

2) Snit løg og hvidløg groft, hak timian fint. Svits hele molevitten i smør i en stor gryde.

3) Hæld vand over og kom derefter jordskokkerne i gryden sammen med grønsagsbouillon. Lad suppen koge ved høj varme i omkring 30 min. Skru derefter ned for varmen. Blend suppen til den får en fin konsistens, jeg fortrækker, at bruge en håndblender. Når suppen har fået en fin glat overflade tilsættes fløde. Lad derefter suppen simre i omkring 10-12 minutter.

Server suppen med citronmynte, dild og de sprøde jordskokkechips. På en mørk vinterdag er jeg sikker på, at denne suppe vil bringe glæde, der er nemlig noget over en god suppe i maven efter en lang kold og mørk vinterdag.