Clara Rosenkrantz

Lammegryde

Clara Rosenkrantz
Lammegryde

Marokkansk lammegryde med bulgur

Ingredienser:

900 g. Fersk lammekød i tern

2 fed knust hvidløg

1 spsk. Revet ingefær

4 tsk. paprika

1 del. Olivenolie

4 hakkede løg

2 dåser hakkede tomater

8 dl. Okse eller hønsebouillon

1,5 dl. Appelsin saft

Skallen fra ca. 2 appelsiner

2 kvæder

Salt og peber

Fremgangsmåde:

1) Rør hvidløg, ingefær, kanel, paprika og olivenolie sammen og vend kødet i. Lad kødet trække i minimum 8 timer og gerne en hel nat.

2) Svits kødet i en stor stegegryde sammen med de hakkede løg. Kom tomat, bouillon, appelsinskral og saft i.

3) Hak kvæderne i små stykker og kom dem i gryden lad retten simre i ca. 30 min. Smag derefter til med salt og peber.

Bulgur

Ingredienser:

6 dl Bulgur

18 dl Grønsags bouillon

25 g mandler

50 g tørrede abrikoser

1 bundt frisk mynte

Fremgangsmåde:

1) Bring grønsagsbouillonen i kog, tilsæt bulguren og lad den koge i ca. 10 min

2) Hak mandler, abrikoser og mynte fint.

3) Kom bulguren op på et fad og drys med mandler, abrikoser og mynte. Derefter er auguren klar til at blive serveret med lammegryden.