Ravioli med kantareller

Ravioli med kantareller

 

Som forret til 4 eller hovedret til 2

1 pakke frisk ravioli

250 g. kantareller, klargjorte

De skal være børstet fri fra skovens jord, mos samt blade. Jeg burger en svampebørste, men en bagepensel kan også bruges. Skyl aldrig svampene, da de suger vandet til sig og bliver opløste.

2 små skalotteløg

1 fed hvidløg

1/4 l. piskefløde

Revet skal af ½ øko-citron

Salt og peber

Timian

Smør og olie til stegning

Parmesan

1. Sæt en stor gryde med vand over til pastaen. Salt vandet til efter smag.

2. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Varm en pande op og tilsæt en klat smør og en smule olie. Olien gør, at smørret kan opnå en højere temperatur uden at brænde på.

3. Når panden er godt varm, sættes svampene over. Giv den fuld gas med varmen. Svampe smider noget væske, når de varmes op, og man skal gerne undgå at de ligger og bliver kogt i denne væske - fremfor stegt. Tilsæt dernæst løg og hvidløg og svits det hurtigt. Tilsæt piskefløde og lad det koge op og reducere lidt (dvs. at det koger lidt ind, så der er mindre væske). Det tager ca. 5-10 minutter. Smag til med salt og godt med peber.

4. Til sidst kommer du pastaen i det kogende vand. Den skal koge 2 minutter. Si vandet fra i en sigte. Kom citronskal i saucen. Vend pastaen i saucen og server med et drys timian og friskrevet parmesan.