Clara Rosenkrantz

Bagte æbler

Clara Rosenkrantz
Bagte æbler

Bagte æbler

6 Personer

Når efteråret for alvor sætter ind med regn og rusk, er det bare med at krybe indenfor i sit hjem og gøre det så hyggeligt som muligt. Helst med masser af lys i mørket, hygge og dejlige desserter.

Jeg holder særligt meget af oktober hvor det bugner med de lækreste æbler og der er næsten ikke grænser for, hvor mange forskellige skønne desserter, man kan lave.

Denne opskrift er ret simpel men meget lækker. Den kan både laves indenfor i pejsen eller udenfor over bål. Det er så hyggeligt med et havebål, dejlige venner og glade børn.

Når det begynder at bliver mørkere, er det godt at skabe lys og glæde.

 

Bagte æbler

6 mellemstore æbler gerne lidt syrlige som Ingrid Marie

Ca. 2 spsk. sukker

Ca. 2 spsk. stødt kanel

100 gram marcipan

50 g smør

Alufolie

 

1.    Skær kernehuset ud. Det er bedst at bruge en æblekernehus udstikker da æblerne derved bliver ved med at være hele. Ellers kan en skarp kniv bestemt også gå an.

2.    Læg 6 stykker alufolie klar på hver ca. 10 x 10 cm.

3.    Bland sukker og kanel

4.    Smelt smørret. Pensl æblerne med smør 

5.    Del marcipanen i 6 lige store dele og kom dem ind i midten af æblet.

6.    Læg 1 æble på hvert stykke folie. Pak æblet ind i folien, så lukningen er øverst.

7.    Bag æblerne i gløderne fra bålet, til de er møre, ca. 8-10 minutter.

Server gerne æblerne med vanilje is.