Clara Rosenkrantz

Pavola med Granatæble og vanilje creme

Clara Rosenkrantz
Pavola med Granatæble og vanilje creme

Pavlova med granatæble og vanilje creme

8 personer

Det skal du bruge til pavlova granatæble-kerner og vanilje creme :

Marengs:

8 pasteuriserede æggehvider

400 g sukker

Vanilje creme: 

5 dl piskefløde 

½ stang vanilje 

 

Pynt:    Kernerne fra 1 granatæble samt spiselige blomster.

Marengs: 

  1. Bland æggehvider og sukker i en skål, og pisk blandingen til den er helt fast. Et  godt trick er, at hvis du kan vende skålen på hovedet uden at indholdet falder ud, så er den perfekt.

  2. Spred marengsen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så den former en rund marengsbund på ca. 30 cm i diameter. 

  3. Bag marengsen i 50-60 minutter ved 130°, indtil bunden er sprød udenpå. Lad marengsbunden køle helt af.

Creme:

  1. Pisk fløden til skum og vend indholdet fra vanilje stangen i.

  2. Smør vanilje cremen udover den afkølede marengsbund lige før servering, og pynt med granatæblekernerne samt de spiselige blomster. Vær opmærksom på at saften fra granatæblerne farver noget så gevaldigt. Det er et værre pillearbejde at få kernerne ud. Prøv at del granatæblet over og bank let på det. Da det hvide frugtkød er ret bittert skal man helt undgå at det kommer med.