Clara Rosenkrantz

Artishokpesto

Clara Rosenkrantz
Artishokpesto

Artiskokpesto med mandler

Til denne pesto kan man bruge friske eller syltede artiskokker. Pestoen kan bruges som et lækkert indslag til tapas, pålæg eller som tilbehør til en salat. Jeg har haft haven fyldt med artiskokker denne sommer og har nydt, at lave forskellige retter med denne smukke grønsag. Jeg synes de parfumerede mandler giver en lækker struktur i pestoen.

Ingredienser:

2 store kogte artiskokhjerter eller 2 glas artiskokker ( drænet for vand) ca. 350 g

1 fed hvidløg

50 g mandler

1 dl olie

saften fra en halv citron

3 kviste basilikum

Salt og peber

1) Kom alle ingredienserne i en blender og blend det hele sammen.

2) Smag derefter til med salt og peber

Jeg har serveret pestoen med artiskok blomster ved siden af og hele mandler på toppen.

Hvis du selv koger dine artiskokker skal de have omkring 15 min. Man kan med fordel koge dem i rødvin i vandet.