Clara Rosenkrantz

Grillet citron og safran mayo

Clara Rosenkrantz
Grillet citron og safran mayo

Disse to opskrifter er delikat tilbehør til krebsegilde.

Grillet citron til 4 personer

Ingredienser:

2 flotte økologiske citroner

Regn med en halv citron pr. gæst. Hvis ikke man lige har gang i grillen, kan man sagtens opnå den karamelliserede grillede overflade på citronen ved at lægge den en almindelig kogeplade på komfuret. Lad citronen ligge på den varme plade i ca. 2 min. eller tl den er blevet grillet.

Safran mayo til 4 personer

Ingredienser:

1 spsk. tørret safran

2 pasteuriserede æggeblommer

3 dl. rapsolie

2 spsk. dijonsennep

Salt

2-3 tsk. cidereddike

Frisk kværnet peber

Fremgangs måde

Udblød safranen i lunkent vand

1) Pisk æggeblommer, sennep og en anelse cidereddike med en elpisker. Der skal piskes til der opnås en tyk og hvid masse. Kom derefter olien langsomt i mens der stadig piskes. Det er vigtigt at hælde olien stille og roligt i, ellers skiller mayoen. Forsæt med at piske indtil du har en skælvende mayo.

2) Tag safranen op af vandet og tør den og rør den derefter i mayoen. Så har du en lækker krydret mayo med den smukkeste gule farve. Pynt evt. med tørret safran på toppen.