Clara Rosenkrantz

Krebsegilde

Clara Rosenkrantz
Krebsegilde

Kräftvisor er en svensk tradition, som jeg bestemt synes er værd at få indført i Danmark. For der er noget utroligt festeligt over at pynte op med sensommerblomster og invitere til gilde. Krebsegilde handler for mig om at samle skønne venner og byde på bjerge af krebs, iskolde snaps.

Til dette krebsegilde har jeg valgt at servere squashpizza, grillet citron og safran mayo samt æblecrumble kager til dessert.

Snapsene er hjemmelavede på dild og løvstikke ( se opskriften på løvstikkesnaps)

Opskrift på krebs.

Man skal beregne ca. 10 krebs pr. gæst, der kan koges omkring 25 krebs pr. 10 liter.

Ingredienser til 4 personer

40 krebs eller ca. 2 kg.

2 dl. salt

2 spsk. sukker

1 tsk. hele sorte peberkorn

5 stk. store dildskærme ( Brug også gerne stilkene, alt efter hvor vild du er med dild)

Spiselige blomster efter smag og behag, jeg har brugt hjulkrone.

Fremgangsmåde:

1) Kom vand i en stor gryde og lad det bulderkoge.

2) Kom krebsene i vandet, kan godt være lidt af en overvindelse at komme de levende krebs i vandet-fat mod. Krebsene skal koge i 5 min. fra det øjeblik vandet igen koger efter, at krebsene er kommet i.

3) Sluk for gryden og lad krebsene køle af i lagen. Det er vigtigt at de bliver i lagen lige indtil de skal spises. Så kog gerne krebsene tidligt på dagen, så de kan nå at køle af i et par timer. Inden servering skal de dryppe af og derefter anrettes på et fad eller påsætning. Pynt med spiselige blomster og dildkviste.