Clara Rosenkrantz

Passionsfrugt drink

Clara Rosenkrantz
Passionsfrugt drink

Passionsfrugts drink

I vintermånederne er det dejligt at nyde eksotisk frugt fra fjerne himmelstrøg. Jeg har fundet disse økologiske fra Spanien, så de kommer heldigvis ikke alt for langt væk fra. Passionsfrugten er intens, smagfuld og frisk. Denne drink får tankerne hen på fest og solskin. Da drinken består af passionsfrugt sirup og mousserende vin er den en perfekt frisk pre dinner drink.

Ingredienser

En flaske tør mousserende vin gerne crémant der går ca. 7 glas på en flaske

Til passionsfrugt sirup

6 passionsfrugter

100 g sukker

1 vaniljestang

2 dl vand

Der bliver ca. 3 dl sirup

Samt 1 passionsfrugt til pynt

Fremgangsmåde

1) Skær passionsfrugterne over, skrab frugtkødet ud. Undtagende to til pynt. ( Hvis du har problemer med at skære de små frugter over, så brug en brødkniv.

2) Flæg vaniljestangen over og skrab kornene ud. Kom vaniljekornene ned i en gryde med sukker og vand.

3) Kom derefter frugtkødet i, bring gryden i kog og lad det derefter simrer i omkring 7 min. Rør rundt så det tykner og ikke brænder på.

4) Kom derefter siruppen i et rent syltetøjsglas.

Anretning

Kom omring 2 cl i et smukt glas sammen med kornene fra de sidste passionsfrugter og et par is terninger. Top derefter op med mouserende vin og ser straks.

Hvis der er sirup tilbage kan den sagtens holde sig i køleskabet i en lille uge.

Rigtig god fornøjelse.