Clara Rosenkrantz

Hybenrose saft

Clara Rosenkrantz
Hybenrose saft

Hybenrose saft med citron

Det er helt vidunderligt at høste hybenroser. De vokser på de fleste danske strande. Man kan høste dem til langt ind i september. Hybenrose saft er en dejlig måde at forlænge sommeren på.

Ingredienser

1,5 liter hybenroseblade

3 spsk. citronsyre

500 g rørsukker

2 økologiske citroner

1,5 l vand

Fremgangsmåde.

1) Nip hybenrosebladene af roserne, skær citronen i skiver

2) Bland vand, citronsyre og sukker i en stor gryde. Kom det hele i kog

3) Tag gryden af varmen tilsæt blomsterblade og citronerne

4) Lad gryden køle af og sæt den derefter i køleskabet i 3 dage

5) Si saften og kom den derefter på rengjorte flasker

Saften kan med fordel blandes op med danskvand eller mousserende vin. Saften har en dejligt smag som bringer tankerne hen på en smuk dag på stranden med vind i håret og smil på læben. Den fine smag af parfumer og blomster gør at drinken er god som en appetitvækkende aperitif.