Clara Rosenkrantz

Hyldeblomstpandekager

Clara Rosenkrantz
Hyldeblomstpandekager

Hyldeblomstpandekager

Vi elsker vort land dog ved midsommer mest, når af blomster der er flest. I juni blomstre de smukkeste blomster. Så hvorfor ikke lave en skøn midsommer dessert af nogen af dem.

I denne dessert har jeg plukket de velsmagende hyldeblomster dyppet dem i en tyk pandekage dej og stegt dem.

Ingredienser .

3 æg

1 spsk. olie

2 dl hvedemel

3 tsk. sukker

1 knivspids salt

3 dl. mælk

20 hyldeblomst skærme med stilk

Smør til stegning

Flormelis

Fremgangsmåde

1) Slå æggene ud i en skål, kom olien, mel, salt og sukker i.

2) Rør godt rundt pisk derefter mælken i, stille og roligt pisk indtil dejen er glat på overfladen og der ingen klumper er i dejen.

3) Tag en god stegepande med en tyk bund og varm den, op til middel varme. Smelt en god klump smør.

4) Tag de rengjorte hyldeblomstskærme og dyp dem én efter én i dejen og bag dem på panden som pandekager. De skal være gyldenbrune. Når de alle er stegt drysses de med flormelis.

Server dem straks gerne med jordbær og vanilje is.

Glædelig midsommer