Asparges soufflé

Asparges soufflé

Der er noget grandiost over at servere soufflé. Næsten en trumf, for hvis man siger jeg laver soufflé, så er der ligesom lagt op til noget særligt. Soufflé er både skøn, som en forret men kan sagtens også nydes, som hovedret med brød og en god vin til. Min mands franske tante lavede en vidunderlig ostesoufflé som alle i familien prøver at gøre hende efter. Min version er med friske forårs asparges, men når først man har fået taget på souffleen er det kun fantasien der sætter grænser.

Ingredienser:

600 g asparges

125 revet emmentaler

100 revet gruyere ost

50 g hvedemel

2 dl fløde

4 æg delt i hvider og blommer

1,5 tsk. Muskatnød

Salt og peber

Samt en anelse maizena

Fremgangsmåde:

1) Knæk det nederste af aspargesen af. Når de knækkes opnår man at, det som er sejt ikke kommer med.

2) Bland mel og fløde sammen og varm det forsigtigt op. Det er vigtigt, at fløden ikke kommer i kog.

3) Rør derefter de to slags ost i. Rør rundt til osten er smeltet. Tag derefter gryden af varmen.

4) Pisk æggeblommerne i et af gangen og smag derefter til med salt, peber og muskatnød.

5) Pisk æggehviderne stive og kom Maizena i, omkring en spsk.

6) Vend forsigtigt aspargesen i, bland derefter grønsagsmassen forsigtigt sammen med ostemassen.

7) Hæld derefter hele molevitten i en ovnfast skål eller i små portionsskåle.

8) Bages i en forvarmet ovn ved 175 grader i omkring 45 min.

Serveres straks og der er bestemt noget over, at råbe til sine gæster “Allesammen sæt jer straks, nu kommer souffleen.